Groei-Impuls – Week 27 – Leven als een mier

Een tijdje heb ik erover nagedacht om een mierenboerderij aan te schaffen. Ik had nog nooit gehoord van het bestaan van de mierenboerderij totdat ik erover las in een boek.

Vanwaar mijn fascinatie voor de mier en de mierenboerderij? Dit komt omdat ik sinds enkele maanden het principe: ‘leven als een mier’, me heb toegeëigend. Daarmee bedoel ik volhouden net als de mier, doorgaan, zicht houden op het kleine, niet opgeven, beetje bij beetje, doorgaan, met als uiteindelijk resultaat een berg te kunnen verzetten.

Dit principe geeft mij dus houvast in het doorzetten wanneer het saai, zwaar is of uitzichtloos lijkt, uiteindelijk staat die berg er. Die berg kan zijn een studie die je afrondt of een tuin die omgespit moet worden, vul zelf maar in. Los van het resultaat: de berg, kwam ik tot ontdekking dat het proces eigenlijk ook heel leuk is, misschien wel net zo leuk als het uiteindelijke doel wat behaald is. Dus niet opgeven, beetje bij beetje kom je er, genieten van het proces om uiteindelijk je doel te bereiken.