Wat kan je helpen als je gedachten, zorgen niet kunt loslaten?

Wat kan je helpen als je gedachten, zorgen niet kunt loslaten?

Heb jij ook weleens het advies gehad; ‘dat moet je gewoon loslaten’, niet meer over nadenken’. Lees deze blog en kom tot de ontdekking wat je kan helpen als je niet kunt loslaten. Tevens vind je hierover praktische tips.

Loslaten is niet meer vasthouden

‘Ik heb het losgelaten’, een veel gehoorde uitspraak. Maar veelal merk je dat als je er weer over nadenkt of erover praat, je weer boos, bezorgd wordt, en het weer de nodige kopzorgen geeft. En tot overmaat van ramp kan een ander dan ook nog zeggen; ‘Ik dacht dat je het had losgelaten?’ O ja, dat was mijn voornemen. Weer opnieuw proberen, de daad bij het woord voegen en de hersenen oefenen, misschien wel jezelf pijnigen in het ‘LOSLATEN!’

Loslaten is makkelijker gezegd dan gedaan! Het lijkt een keuze van je wil, maar in de praktijk valt het tegen. En blijf je worstelen.

Tijd voor een andere aanpak. Niet loslaten maar anders vasthouden!

Je hebt ontdekt dat het je niet lukt om los te laten, het alternatief is dan anders vasthouden! Kennelijk hebben de gedachten en de zorgen ruimte nodig en is loslaten echt geen optie, sterker nog, ik ben van mening dat wegdrukken van gedachten, zorgen zelfs negatief effect kan hebben op je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Effecten zoals hoofdpijn, nekklachten, sombere gedachten etc.. Blijf jezelf niet extra pijnigen, maar geef ruimte aan de zorgen en gedachten die je bezig houden.

Tips voor het anders vasthouden van gedachten, zorgen

  1. Geef jezelf de ruimte en de erkenning dat loslaten op dit moment niet lukt en dat het nodig is om het anders vast te houden. Geef daarin ruimte aan je gevoelens van verdriet, rouw, teleurstelling etc.
  2. Praat met andere mensen, dat kan echt helpen! Je hoort jezelf praten, dit helpt in het structureren en relativeren van je gedachten. En je ontvangt steun.
  3. Ga erover nadenken wat je nodig hebt om minder bezorgd te zijn, en hoe je om kunt gaan met lastige gedachten. Zie mijn blog over ‘Invloed van het zelfbeeld op gedachten: http://www.groeipraktijkyosoyyo.nl/groei-impuls-week-26-invloed-van-het-zelfbeeld-op-gedachten/
  4. Zoek op internet, in boeken etc. naar informatie over datgene wat je bezig houdt, lezen en kennis opdoen kan helpen in het begrijpen van jezelf.
  5. Zoek hulp. Hulp zoeken kan een goede investering zijn om meer over jezelf te weten te komen, te snappen en vrijer door het leven te gaan. Kijk voor hulp op: http://www.groeipraktijkyosoyyo.nl/
Zet ‘em op!
Groetjes, Cassandra Akse http://www.groeipraktijkyosoyyo.nl/