Groei-Impuls Wat zit jou in de weg om verder te komen?

Wat jou overkomt, overkomt waarschijnlijk ook de ander, (hoe uniek en anders je ook bent). Dus een mooie reden om van elkaar te leren, door elkaar de vraag te stellen; Hoe heb jij dat aangepakt? Hoe was dat voor jou?

Overtuigingen als;

Dat moet ik toch weten! Als ze dit van mij horen…val ik door de mand….. kunnen, zeker weten, in de weg zitten om met iemand in gesprek te gaan en te delen en te leren van elkaar. En dat terwijl we zoveel op elkaar lijken. Opmerkingen van de ander incasseren, lees; aan te kunnen, is misschien voor jou al een ‘Daily job’ waardoor je veel tijd kwijt bent met het nadenken over wat de ander van je vindt, of je wel goed genoeg bent etc.?

Tijd voor zelfacceptatie!

Tijd voor zelfacceptatie, want deze overtuigingen zitten jou in de weg! In de weg; om verder te komen, te leren en nieuwe gebieden van jezelf te ontdekken zoals; wie je nog meer bent, wat je nog meer kunt. De weg vrij te maken om te leren van de ander, betrokkenheid van andere mensen te ervaren en uit het eenzame proces te stappen.

Zelfacceptatie klinkt eenvoudig, maar kan hard werken zijn. Waarschijnlijk heb je hardnekkige overtuigingen over jezelf die je van jongs af aan je eigen hebt gemaakt en die je als waarheid beschouwt. Het loslaten van deze overtuigingen kan moeilijk, zelf angstig zijn. Tenslotte heb je het altijd wel op deze wijze gered en weet je niet wat er voor in de plaats komt.

Je wilt verder komen in je leven omdat; je volwassener bent geworden, groot verlangen hebt om je ambities na te volgen, je oude patronen wilt doorbreken om een vrijer mens te worden etc

Een eerste stap om te leren van anderen

  1. Zet op papier wat je in de weg zit om te leren van anderen.
  2. Leg contact met een voor jou waardevol persoon, die je vertrouwt en die de moeite wil nemen om naar je te luisteren.
  3. Deel wat je hebt opgeschreven.
  4. Luister naar wat de ander wil delen.
  5. Val je weer in de valkuil van het denken in de overtuigingen die je in de weg zitten, deel dit om niet in de oude gedachtepatronen te blijven!                                            

 GEFELICITEERD!

Een eerste mooie, dappere stap in het leren van de levenservaring van andere mensen. Zeker weten dat je in gesprek komt en dat je gaat leren over jezelf. Het kan ontzettend veel opleveren, en waarschijnlijk is de ander ook blij met het gesprek en helpt jouw vraag ook de ander en geef je dus door te vragen.

Succes!

Cassandra Akse